Doorzoek de website


Contact

Maria-Paap

E-mail: praktijk-ilithadziggo.nl

Over mij                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                

                   

   V                                                   

 

Na eerst enkele jaren zelfstudie, heb ik in 1991 de knoop doorgehakt en me laten
inschrijven voor het 2de jaar astrologie bij de Volksuniversiteit.

Hierna was de stap naar de 5-jarige psychologische astrologie opleiding bij de  

Stichting Achernar van Karen Hamaker  gauw gemaakt en gevolgd door de 5-jarige opleiding in de Jungiaanse psychologie.

                                                                                                                                                              

Klassieke astrologie

Ondertussen had ik mezelf met veel verve geworpen op de klassieke astrologie, vooral het tijdperk van de 16de en 17de eeuw. Hierdoor kwam ik tot ontdekking dat bij het maken van horoscopen over mondiale gebeurtenissen de psychologische astrologie, zoals ik die gebruik bij geboortehoroscopen, voor mij niet goed werkte. De klassieke astrologie gaf veel betere resultaten. Dit had tot gevolg dat ik in contact ben gekomen met Lee Lehman. Lee is een van de toonaangevende Amerikaanse astrologen op het gebied van de klassieke astrologie in de Renaissance periode en haar diploma opleiding staat internationaal in hoog aanzien. Vijf van de zeven hoofdonderdelen heb ik met een diploma afgesloten.


Vervolg studie Klassieke astrologie

 

Bij Bernadette Brady (Astro Logos), heb ik de klassieke opleiding astrologie gevolgd en ben in bezit van het Medieval Practioners Diploma. Via deze klassieke opleiding heb ik kennis gemaakt met de verzamelde gegevens van astrologen vanuit de Middeleeuwse periode.  Door met dit materiaal te werken, is er een wereld voor mij open gegaan. Zaken die voorheen niet duidelijk waren, komen nu beter tot z'n recht.  Bernadette is een zeer innovatief astrologe met een nieuwe kijk op de vaste sterren in de westerse astrologie. Haar opleiding over de vaste sterren voegt een extra dimensie toe aan de klassieke astrologie en geeft inzage in het gebruik van de sterrenhemel. In de oudheid waren de mensen hiervan afhankelijk om de toekomst te kunnen voorspellen. Inmiddels heb ik de opleiding Fixed Stars and Visual Astrology bij Astro Logos, afgerond met een diploma.


Universitaire studie en Master graad

Het vervolg op Brady's opleiding, was vanaf januari 2010 de studie "MA Cultural Astronomy and Astrology" bij de universiteit van Lampeter  in Wales, Engeland. Deze Master opleiding (via internet) geeft o.a.een diepere inzicht in de rol van de kosmos , de materie vanaf de Griekse beschaving, de culturele geschiedenis van de astrologie en de astronomie. Na alle modules met succes te hebben afgerond, ben ik vanaf september 2012 met mijn afstudeerscriptie begonnen over oude Perzische astrologie en de conjunctie cyclus van Jupiter en Saturnus. Maar ook met het Uranus-Pluto vierkant die vanaf 2012-2016 actief is en veel onrust in de wereld veroorzaakt.
Het proefschrift heeft het bewijs geleverd, dat de conjunctie theorie en de Perzische millennium periode is vertegenwoordigd in de moderne mondiale astrologie, hoewel tijden en mensen veranderen, de onderliggende aard blijft hetzelfde. Op 6 februari 2015 bericht van de universiteit ontvangen dat ik geslaagd ben voor de Master opleiding en nu MA achter mijn naam mag zetten!


Praktijk

Sinds augustus 2000 heb ik een eigen praktijk . Vanaf begin jaren' 90, ben ik in het bezit van een verzameling actuele zaken. 


Werkwijze

Via internet geef ik cursussen, zie het kopje hierboven bij Klassiek en Begincursus.


Verantwoording        

Wegens ziekte kan ik vanaf 1 januari 2022 weer consults en lessen aan clienten geven .